Dolby Atmos

Hvad er Dolby Atmos? 

Dolby Atmos teknologi repræsenterer et stort fremskridt i behandlingen af ​​biograflydspor ved at tilføje en lodret dimension til lydfeltet og introducere begrebet Atmos, ud over de traditionelle 5.1 eller 7.1 kanaler. 

Dolby Digital 5.1-flerkanals lydformat udviklet sig lidt siden oprettelsen i 1992. I1999 i version 6.1 (Dolby Digital EX) og derefter i version 7.1 high definition (Dolby True HD) i slutningen af ​​2000'erne.

Dolby Atmos: hvilke fordele?
Med Dolby Atmos lydspor kan seeren nyde en bedre lyd med en meget mere realistisk tredimensionel gengivelse af lyden (3D-lyd), da lyd også kommer fra oven.

I praksis i en scene med biler og helikoptere betyder det, at du ikke kun vil høre de forskellige køretøjer, der bevæger sig fra forsiden til bagsiden og fra højre mod venstre, men også helikopteren flyver bogstaveligt over dig, lyden følger netop dens udvikling i billedet, uanset om det er lige over eller længere fremad, tilbage eller til siderne. 

Dolby Atmos: Hvordan virker det?
Ved at tilføje en lodret dimension og konceptet med et lydobjekt til den traditionelle 5.1 eller 7.1-kanals lydmix, giver Dolby Atmos dig mulighed for præcist at lokalisere lydeffekterne i højde, bredde og dybde. Dette kan f.eks. Indeholde nøjagtigt placering af lyde og samtaler af forskellige personer i et restaurantværelse: Ud over den omgivende musik, der spilles igennem rummet og derfor gengives af alle højttalere i hjemmebiografen, er det muligt at præcist position samtalen af ​​en person, der ligger på et punkt i rummet, knibende af en kniv på en plade ved et andet bord og snorkingen af ​​luftrenserne over scenens hovedpersoner.