0vare (r)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vidensbank

Google Chromecast

Hvad er Google Chromecast for noget? Er det kun til android telefoner? Nej er det korte svar. Google Chromecast fås både indbygget i højttalere eller som tilslutning via Google Chromecast til forstærkere og aktive højttalere. Fordelen ved googles løsning er, at den er indbygget i de fleste apps med et lille ikon i hjørnet, så man kan bruge de apps, som man normalt bruger. Dertil så har google sin egen app, hvor man kan lave multirumsopsætning, afspille musik og meget andet. Der er et væld af muligheder for indstillinger og det hele styres let via Googles Home App, som fås til både iPhone og Android. 

Multiroom med Google Chromecast

Via Google appen (til både iPhone og Android) har du mulighed for at administrere og oprette Chromecast på hjemmenetværk og kæde flere enheder sammen, så flere højttalere kan afspille musik fra samme kilde - enten sammen i en gruppe eller individuelt. Antallet af Chromecast Audio på samme netværk er ubegrænset, og alle kan modtage en andens eller ens egen musik. Når du installerer hver chromecast enhed giver du den selv et passende navn, så du let kan finde rundt i dine enheder via Appen. 

HDMI 

HDMI (High Definition Multimedia Interface) er for digital, hvad SCART var for analog. Et HDMI kabel understøtter  videostandarder (2D / 3D/€K), flerkanals audio, inter-device-kontrol samt Ethernet-netværksdatatransport. Men et HDMI kabel er ikke bare et HDMI kabel - der er flere forskellige kvaliteter og ikke alle kan overføre billede i de nyeste opløsninger eller understøtte netværk. Med andre ord, så skal man sørge for at vælge et HDMI kabel, som understøtter den afspilning, som man benytter. 

Det er ikke altid der angives hastighed eller type af HDMI på et kabel. Derfor har vi samlet lidt af de forskellige udtryk, som bruges i forbindelse med HDMI

HDMI 1.4

HDMI 1.4-standarden er kompatibel med 2D-video op til 4096x2160 pixels ved en billedfrekvens på 30 fps (billeder per sekund) samt med 3D-strømme op til 1920x1080 pixels. Alle Dolby-, DTS- og PCM-lydsporr understøttes med op til 36 Mbps. HDMI 1.4-standarden tillader lydgennemløb/audio return (ARC) fra et tv til en kompatibel forstærker samt CEC inter-device-kontrol.

HDMI 2.0

HDMI 2.0-standarden indeholder samme funktioner som HDMI 1.4, men understøtter en billedhastighed per sekund i 4K UHD-opløsning fra 30 fps (billeder per sekund) til 60 fps. HDMI 2.0-standarden er  kompatibel med fremtidige 4K 3D-film. ARC (audio return) og CEC (inter-device control) teknologier understøttes selvfølgelig også. 

HDMI High Speed

Certificeret HDMI-kabler kompatible med HD 1080p og UHD 4K (24/25/30 fps) opløsninger, der understøtter 3D-video og Deep Color-kompatibel.

HDMI High Speed with Ethernet

Certificeret HDMI-kabler kompatible med HD 1080p og UHD 4K (24/25/30 fps) opløsninger, der understøtter 3D-video og Deep Color-kompatibel.

Som navnet angiver understøttes ethernet/netværk. Denne funktion er kun operationel, hvis de to enheder, der er tilsluttet hinanden, integrerer denne mulighed.

HDMI Hastighed

Hastighed angives på nogle HDMI kabler og kan, som nogle af certifikaterne hjælpe med at angive anvendelsesformål. Generelt kræver teknologien højere og højere hastigheder, så jo hurtigere et kabel er jo mere fremtidsikret er det. 

>10.2 Gbps: 1080p, 3D, Deep Color understøttes. Blu-ray disc, DVD osv. 

>18.0 Gbps: 4K, 50Hz, Ultra HD understøttes. 

>22.5 Gbps: 4K, 50Hz, Deep Color understøttes. Advanceret 3D HD & Gaming

>27.0 Gbps: 8K x 4K, 32 Mega pixel

Indbygningshøjttalere

IndbygningshøjttalereDer er to hovedtyper af indbyggede højttalere. Modeller til vægmontering "In Wall" og modeller til lofter "In Ceiling". In-wall er generelt optimeret til installation i hule vægge, hvad enten det er et træpanel, en MDF plade eller gips.. De er velegnede til både hifi lyd og hjemmebiografintegration med fronthøjttalerne på begge sider af skærmen og midthøjttaleren under skærmen eller endda bagved som en del af en installation med video projektor og et akustisk lærred. Indbyggede lofthøjttalere er ofte mindre og designet til at blive installeret i loftet, men kan selvfølgelig også monteres i væggen. De er beregnet til både baggrundsmusik i butikker og restauranter eller andet, men er også meget effektive og praktiske som surround højttalere eller som Dolby Atmos  højttalere i en del af en hjemmebiografinstallation. Efterhånden har de også vundet indpas i mange hjem, da de er lette at installere og praktisk gemt af vejen i loftet. 

Installation af indbygningshøjttalere

Indbygningshøjttalere er utroligt nemme at installere. Alle højttaler leveres med et "cut-out sheet", som er en skabelon til at lave et hul i loft eller væg. Dernæst tilslutte man blot højttalerkabel og skubber højttaleren ind i det udskårne hul. Herefter fastgøres højttalerne let enten med "click" system, som selv springer på plads eller via skruehuller i fronten, som trækker højttaleren på plads. Til sidst monteres frontgrillen, som i de fleste tilfælde er magnetisk. 

Som en almindelige passiv højttaler skal en indbyggethøjttaler være tilsluttet en forstærker. Dog fås de også med en integreret forstærkerenhed, som det er tilfældet med modellerne med indbygget Bluetooth. Højttalerkablet tilsluttes, som ved en almindelig højttaler til forstærkeren - husk gerne at efterlade 30 - 40 cm ekstra højttalerkabel, så det er let at tilslutte inden højttaleren indsættes i loft eller væg. Surround Indbygning

De fleste indbygningshøjttalere er hvide og kan males, så de passer ind i rummets farve. 

Placering af indbygningshøjttalere i hjemmebiograf

Den venstre højttaler og den højre højttaler bør være i samme højde eller lidt over dine ører, når du sidder og i lige afstand fra din lytteposition. Hvis væghøjttalerne er installeret 3 meter væk fra din sofa, skal du have en afstand på 3 til 1,5 meter mellem de to. Hvis det er muligt, skal du rette disse højttalere mod din lytteposition for at skabe et mere realistisk lydfelt, når lyden bevæger sig fra den ene til den anden kanal.

Midthøjttaleren skal være i samme højde som dine ører, når du sidder. Hvis dit tv er vægmonteret, skal centerhøjttaleren være lidt under eller over tv'et. Hvis centerhøjttaleren har en styrbar diskant, skal den pege på dine ører, når du er i lytteposition. 

Surroundhøjttalere bør placeres lidt højere end dine ører, når du sidder, men ikke højere end når du står. Hvis surround/baghøjttalerne er installeret på samme niveau som dine ører, når du sidder, vil de producere en lyd, der er for høj i forhold til de forreste højttalere, til skade for surround-effekten. Hvis du installerer Dolby Atmos surround højttalere i loftet, skal du dog placere alle dine vægmonterede højttalere på samme niveau som dine ører, mens du sidder for at maksimere fordelene ved Dolby Atmos (eller DTS: X) teknologi. 

PlayFi

PlayFi multirums teknologi kommer fra DTS og byder på multirumsopsætning via PlayFi apps. Der er integration til nogle af de største streaming tjenester. Lydkvaliteten er højere end hos mange andre løsninger, men kræver også et ordentligt netværk. 

VESA

Vesa bruges i de fleste tilfælde kun i den simple version til at angive hvilket fladskærmsbeslag der passer til hvilken skærm. Det angives typisk som to mål f.eks VESA 400 x 200. Det betyder helt enkelt, at den vandrette afstand mellem hullerne er 400 mm og den lodrette er 200 mm. Deraf VESA 400 x 200. På samme måde er der 100 mm mellem alle huller i en VESA 100 x 100.