Guide til valg af hi-fi rack

Guide til valg af hi-fi rack
Henter data... 10 view(s)

Guide til valg af hi-fi rack

Hvilket HI-FI RACK skal man vælge? - En guide til Hi-fi Racks

Hi-fi møbler er designet til at rumme alle elementer i et hi-fi stereoanlæg. Dette inkluderer mindst en forstærker og en cd -afspiller eller en netværkslydafspiller. Dertil ofte en tuner, en forforstærker og en vinylpladespiller. Alle hi-fi-møbler i dette udvalg kan let rumme disse elementer og fremhæve hver enheds skønhed for større visuel og musikalsk nydelse.

Brug hi-fi møbler for at optimere dit lydsystem

Brugen af et møbel/rack dedikeret til lyd er et vigtigt kriterium, endda obligatorisk for fuldt ud at udnytte et hi-fi-system. Udover sine æstetiske kvaliteter spiller hi-fi-møbler en stor rolle i lytteoplevelsen og brugen af hi-fi-komponenter takket være gennemtænkte funktionelle aspekter. I modsætning til TV møbler , har hifi møblerne ingen sidevægge og garanterer dermed optimal ventilation af de forskellige enheder. Mens de mest avancerede audiofile ikke tøver med at lade deres forstærker være tændt permanent for at respektere den termiske balance, sikres dermed den essentielle luftcirkulation konstant. Derudover er adgangen til tilslutning af enheder også meget lettere, og en integreret kabelføring giver dig mulighed for at skjule kablerne.

NorStone-Stabbl-HiFi-Noir_P_1200

NorStone Stabbl HIFI modulære hi-fi kabinet er designet til at rumme alle elementerne i dit hi-fi stereoanlæg.

NorStone-Esse-Hi-Fi-Noir_L2_1200

Den perforerede struktur af NorStone Esse hi-fi sikrer optimal ventilation af de forskellige enheder og letter adgang til stik.

Et hi-fi rack er ofte placeret mellem to højttalere, og det er derfor nødvendigt at blokere vibrationer disse for ikke at påvirke de musikalske kvaliteter af det udstyr, der er vært. For at gøre dette har hi-fi-møbler for det meste en robust stålkonstruktion forbundet med integrerede afkoblingspunkter. Strukturen på nogle hi-fi-møbler, som dem fra den franske producent NorStone, er hul for at tilføje mulighed for yderligere ballast, såsom NorStone Acoustic Metal Beads for at give hi-fi-møblerne større stabilitet. Dine lydkilder, såsom CD / SACD / Blu-ray-afspillere og vinylpladespillere, drager således fordel af afspilningsstabiliteten, der er afgørende for en troværdig gengivelse af lydsignalet.

spider-22-noir_5c08d4e57339d_1200

Hvert rør af Norstone Spider kan vægtes med Norstone Acoustic Metal Beads for at undertrykke vibrationer og garantere perfekt stabilitet.

Et hi-fi møbel, der er egnet til audiofil brug, skal også tilbyde en afkoblingsløsning mellem hver af hylderne, der er følsomme over for vibrationer og for de mikrofoniske effekter af kondensatorer og visse elektroniske komponenter.

spider-122-bambou_5c08033e9bb0c_1200

Hver hylde i Norstone Spider hviler på afkobling af pigge og resonansspjæld for at forhindre overførsel af vibrationer mellem de forskellige elementer i et hi-fi-system.

Antallet af hylder og dimensioner af hi-fi-skabet

Mængden af lydudstyr, som hi-fi racken skal rumme, bestemmer antallet af hylder. En hi-fi- installation omfattende en forstærker, en forforstærker, en cd-afspiller og en netværkslydafspiller kan kræve et hi-fi-rack med 2 til 4 hylder, afhængigt af deres bredde.

Hvis dit hi-fi-system indeholder meget udstyr (flere forstærkere, mange kilder osv.), Skal du i stedet vælge et stort hi-fi møbel eller to, der sidder ved siden af i stedet for et enkelt møbel for at undgå overdreven højde. Ved at sænke tyngdepunktet forbedres stabiliteten og vibrationsmodstanden i hi-fi møblet.

NorStone-Bergen-AV-2_P_1200

NorStone Bergen AV 2 hi-fi møblet er en stor model udstyret med 3 hylder på 105 cm.

Der skal også tages højde for højden på de forskellige enheder, der skal placeres i hi-fi racket, og den tilgængelige højde mellem hylderne. Alle hylderne i det samme hi-fi-skab har ikke nødvendigvis den samme tilgængelige højde. Det anbefales kraftigt at tage et overdimensioneret hi-fi møbel i forhold til størrelsen på dit udstyr. Dette gør det muligt at efterlade et tilstrækkeligt stort mellemrum mellem hver enhed for at lette deres ventilation. En større eller mindre sikkerhedsmargen er også at foretrække for at sikre, at hi-fi-møblet forbliver funktionel, selvom du ændrer elementerne i din installation eller tilføjer akustiske behandlingssystemer såsom en antivibrationsplade eller resonansspjæld under dit vibrationsfølsomme udstyr.

Vægten af hi-fi- udstyr

Ved at nogle forstærkere let overstiger 20 kg, skal hylderne i hi-fi-møblet kunne modstå den pålagte belastning. Ved meget tunge belastninger foretrækkes valget af et hi-fi rack med træ- eller stålhylder.

NorStone-Esse-Hi-Fi-Noir_P_1200_1

NorStone Esse Hi-Fi har en nyttig højde på 222 mm mellem hylderne.

Solidsteel-S3-5-Noir_P_1200
NorStone-Square-HiFi_L1_1200

Norstone Square HIFI kan rumme et hi-fi system bestående af 4 elementer.

Hvordan placeres dit udstyr på hi-fi møblet ?

Der er ingen særlig regel for at placere dit udstyr på hi-fi racket, men som tidligere nævnt har ikke alle hylder den samme højde, hvilket generelt vil foruddefinere arrangementet af elektronikken. Dog skal man passe på at placere hvert element godt for at lette deres ventilation og væk fra strømkilder for at undgå forstyrrelse af lydsignalet.

Generelt finder pladespilleren naturligvis sin plads på øverste hylde i hi-fi-møbler for at sikre hurtig og let adgang. Omvendt skal effektforstærkeren placeres helt i bunden af hi-fi-kabinettet . Sidstnævntes strømforsyning udstråler generelt mere end de andre komponenter, hvilket betyder, at den skal holdes så langt som muligt fra elementer, der er følsomme for interferens, såsom en vinylpladespiller eller en SACD -afspiller.

Designet af hi-fi-møblet

Placeret i stuen eller i et dedikeret lytterum, skal hi-fi-møblet forbedre dit hi-fi-system, mens det integreres bedst muligt med indretningen. Der er mange stilarter af hi-fi møbler i dag, der matcher alle typer dekorationer. I træeller i metal stilarter, farver og former for hi-fi-møbler er meget forskellige.

NorStone-Stabbl-AV-Noir_P_1200

Norstone Stabbl AV er udstyret med 3 hylder over en meter bred.

NorStone-Epur-4_P_700

NorStone Epur 4 er udstyret med et kabelstyringssystem til effektivt at skjule dem.

Kabelføring

For at garantere fuld integration i en stue har nogle hi-fi-møbler et kabelskjulesystem. Ellers er det en genial løsning at investere i et tilbehør til kabelstyring. Vær dog opmærksom på at adskille lydkablerne og strømforsyningskablerne for ikke at generere forstyrrelser.

Hvis du ofte bruger din pladespiller, er det en perfekt løsning at gemme dine yndlingsplader ved siden af din pladespiller, mens du stolt viser din samling med et hi-fi-skab med en særlig hylde til opbevaring af vinylplader.

NorStone-Esse-hi-fi-Vinyl-noir-verres-rouges_L2_1200

NorStone Esse Vinyl er udstyret med 3 opbevaringshylder til elementerne i dit hi-fi system og en dedikeret hylde til dine vinylplader.

loft-side-noir-noyer_5bd04aa7da6a8_1200

Norstone Loft hi-fi-Møblet kan kompletteres med to Norstone Loft Side-moduler for at tilføje yderligere elementer eller gemme vinylplader.

Modulopbyggede Møbler

Hvert hi-fi-system er unikt, og det kan være svært at finde et hi-fi-møbel, der passer perfekt til dit. Det er derfor tilrådeligt at vælge et møbel, der kan tilpasses til at skabe en skabsstereo -brugerdefineret . Du kan således vælge antallet af hylder, den nyttige højde mellem dem og tilføje yderligere moduler, efterhånden som dit hi-fi-system udvikler sig.

Modulerne Norstone Spider Base , Spider 1 , Spider 2 og Spider 3 er perfekte til at oprette et skræddersyet hi-fi-racken med op til 8 robuste hylder i bambus eller hærdet glas. Norstone Loft kan suppleres med to Norstone Loft Side moduler for at tilføje yderligere elementer til din installation eller til at gemme dine vinylplader i nærheden af din pladespiller.

Uanset om det er æstetisk eller praktisk, sikrer et hi-fi-møbels egenskaber, at du får mest muligt ud af dit hi-fi-system . Dens ydeevne, såvel som dens sikkerhed, gavner også. Valget er dit!

Comments
Smid en kommanter
Your email address will not be published