Test: Reavon UBR-X200 Blu-ray

Test: Reavon UBR-X200 Blu-ray
Henter data... 13 view(s)

Test: Reavon UBR-X200 Blu-ray

Reavon UBR-X200: emballage og tilbehør 

Blu-ray-afspilleren leveres i en stor neutral æske, hvori den er kilet fast og beskyttet af skumplader. Den leveres med tre strømkabler – hvoraf det ene er europæisk standard – og en fjernbetjening med batterier. Der følger dog ingen startvejledning med afspilleren. Det er derfor nødvendigt at henvise til manualen, der er tilgængelig på producentens hjemmeside, i tilfælde af den mindste tvivl under konfigurationen. 

X200-Reavon

Reavon UBR-X200 - UHD 4K HDR

Drevet af den franske gruppe Archisoft, som også står bag Zappiti- netværksspillerne, gør det unge Reavon-mærke et stærkt indtog på Blu-ray-afspillermarkedet med to avancerede modeller: Reavon UBR-X100 og Reavon UBR-X200. De deler de samme videofunktioner med understøttelse af 4K UHD Blu-ray, Full HD 1080p 3D Blu-ray og DVD-video. De drager begge fordel af en 24p True Cinema-tilstand, der bevarer filmens originale billedhastighed, samt understøttelse af HDR10- og Dolby Vision-standarder til visning af programmer med bredt dynamisk område. De lover således at vise maksimale detaljer i mørke og lyse områder af samme scene. Deep Color-standarden understøttes ved 36-bit for finere farvevariationer, mens 4K-opskaleringssystemet med Full HD 1080p-indhold tilbyder at optimere alle gamle film, inklusive konvertering af programmer SDR til HDR.

x200-inside
DSC09552
DSC09532

Audiofilt design 

Selvom videosektionen er identisk, tilbyder Reavon UBR-X200 mere inden for lydområdet for at tilfredsstille både hjemmebiografentusiasters og audiofiles krav. Denne forskel afspejles især af dens Pure Audio-tilstand samt understøttelsen af ​​SACD'er (DSD og DSF) og lyd-cd'er. For at sikre optimal afspilning af disse, men også af filmlydspor, bruger Reavon UBR-X200 håndplukkede komponenter, der normalt findes på avancerede hi-fi-enheder. Især er der en ringformet transformer, der garanterer meget lav støj og fravær af elektromagnetisk interferens.

Ved udgangen af ​​sin afspilningsmekanisme dirigerer Reavon UBR-X200 signaler langs den korteste vej til Texas Instruments Burr-Brown Audio PCM1690 8-kanals DAC'er. Selvom sidstnævnte ikke er de nyeste, forbliver de essentielle på multi-kanal DAC-markedet med meget præcis konvertering af mange formater og frem for alt et fremragende signal-til-støj-forhold. Dette er således målt til 113 dB for Reavon UBR-X200, et niveau som mange hi-fi udstyr kæmper for at nå. 

Designkvaliteten af ​​Reavon UBR-X200 Blu-ray-afspilleren afspejler dens ydeevne med et chassis helt i metal med en eksemplarisk finish. Den måler 43 cm bred for en højde på 8 cm og en dybde på 35 cm, alt sammen til en vægt på 6,8 kg. Vi er langt fra entry-level plastiklæsere. Dens chassis har en dobbelt tykkelse med en 1,6 mm tyk base forstærket med en anden 3 mm tyk stålplade for at minimere støjen fra mekanisk bevægelse af den optiske blok. Dette resulterer i effektiv vibrationsabsorbering for øget ydeevne og bedre samlet komponentdrift. Derudover sænker dette design rammens tyngdepunkt og giver den fremragende stivhed. Dette undertrykker overførslen af ​​eksterne vibrationer til det indre af chassiset, hvilket sikrer optimal diskafspilning. Denne beskyttelse er forstærket med fire fødder, så kabinettet kan afkobles fra tv-skabet. 

Reavon UBR-X200 Blu-ray-afspiller bekræfter sin audiofile karakter med dens endnu flere tilslutningsmuligheder end Reavon UBR-X100. Det giver især en dobbelt HDMI-udgang. Den første er beregnet til tilslutning af et fjernsyn, en videoprojektor eller en hjemmebiografmodtager. Det transmitterer billede og lyd. Den anden er dedikeret til lyd og kan tilsluttes en ældre generation af hjemmebiografreceiver uden HDMI 2.0-indgange. Denne dobbelte HDMI-udgang kan også bruges til at adskille billede og lyd for at opnå bedre ydeevne på disse to områder. 

Resten af ​​Reavon UBR-X200-afspillerens tilslutninger består af en RCA 7.1 pre-out-udgang, samt to stereoudgange: en i ubalanceret RCA-format og en anden i balanceret XLR-format. Disse er beregnet til at kombinere afspilleren med en hi-fi forstærker eller forforstærker. Når du afspiller musikfiler, en lyd-cd eller en SACD, er det muligt at aktivere Pure Audio-tilstanden for at afbryde videokredsløbene og maksimere informationen, der passerer gennem disse analoge udgange. Endelig er to digitale udgange – en optisk og en koaksial – også tilgængelige for tilslutning af en ekstern DAC. 

USB og DLNA 

Ud over at afspille Blu-ray- og SACD-diske giver Reavon UBR-X200 pladespilleren dig også mulighed for at afspille mange video- og lydindhold (MKV, FLAC, DSD, DSF, AIFF, MP3 osv.) gemt på en ekstern harddisk eller på en USB-nøgle takket være dens to USB-porte: en USB 2.0 på forsiden og en USB 3.0 på bagsiden. Dette layout er dog ret atypisk, og det ville have været klogere at placere USB 3.0 foran i stedet for bagpå. Dette er dog ikke en deal breaker, og USB 2.0 har vist sig at være effektiv nok til at læse vores filer, og endda UHD 4K HDR-film på over 80 GB. 

DSC09525

Afspilning af film og musik delt på netværket fra en NAS eller en computer er også mulig takket være DLNA-kompatibilitet. På den anden side er det vigtigt at forbinde læseren via Ethernet for at drage fordel af denne funktionalitet, idet Reavon UBR-X200 er blottet for WiFi-modtager. Dette er uheldigt for en spiller i denne prisklasse, især da indlæsning af store filer nogle gange tager lang tid. Endelig er det også ærgerligt, at Reavon UBR-X200 i DLNA ikke kan genoptage afspilningen fra hvor vi slap, som ved afspilning af en Blu-ray. 

Fjernbetjening

Fjernbetjeningen til Reavon UBR-X200 4K Blu-ray-afspilleren er grundlæggende, med et helt plastikdesign. Mens konkurrenterne har en tendens til at gøre dette tilbehør mere og mere minimalistisk og lille, er Reavon UBR-X200's fjernbetjening ganske imponerende. Dens håndtering er ikke altid behagelig for små hænder, og det er nødvendigt at flytte fjernbetjeningen i håndfladen i henhold til de taster, man ønsker at aktivere. 

Med sit usædvanlige format har fjernbetjeningen til Reavon UBR-X200 dog den fordel, at den gør utallige kommandoer tilgængelige. Den centrale del rummer de traditionelle retnings- og menutaster til at navigere gennem afspillerens indstillinger og menuerne på Blu-ray- og DVD-diske. Den nederste del giver afspilningsstyring (pause, afspil, spole tilbage, spole frem, osv.) og tilbyder også adskillige justeringsknapper til lyd og billede. Endelig har den øverste del af fjernbetjeningen et tastatur nummereret fra 0 til 9 for at gå videre i film eller diske og tilbyder nogle yderligere indstillinger. En info-kommando er også tilgængelig til at konsultere under afspilning af alle de tekniske oplysninger om filmen, såvel som output-parametrene.  

For at teste Reavon UBR-X200 Blu-ray-afspilleren sluttede vi dens HDMI-videoudgang direkte til et LG OLED 65CX- fjernsyn ved hjælp af et Audioquest Carbon 48 HDMI- kabel . HDMI-lydudgangen blev tilsluttet en Marantz hjemmebiografforstærker forbundet med en Cabasse Eole 5.1.2 højttalerpakke. Kablet, der blev brugt denne gang, var Audioquest Cinnamon HDMI . Endelig var vi i stand til at drage fordel af dens audiofile kvaliteter ved at forbinde dens analoge RCA-udgang til NAD C375 BEE -forstærkeren ved hjælp af Audioquest Yukon RCA- kabler . De anvendte højttalere var KEF LS50 Meta , Dali Opticon 2 MKII og Cabasse MC40 Mallorca, alle tilsluttet ved hjælp af Viard Audio Silver HD12 HP -kabler. 

reavon

Når den tændes for første gang, starter den indledende opsætningsmenu automatisk. Vi vælger derefter sproget på grænsefladen, opløsningen på det tilsluttede fjernsyn eller videoprojektor (Kilde Direkte, Auto eller tvunget fra 480p til 4K 60 fps), derefter dets oprindelige billedformat (4/3 eller 16/9 ). Når disse indstillinger er lavet, kommer du til startsiden, som består af fem ikoner: Disc, Video, Music, Photo og Setup. Navigering gennem disse forskellige faner er let at afspille Blu-rays, såvel som indhold, der deles på netværket eller gemmes på en USB-harddisk. Vi fandt nogle små oversættelsesfejl, men læseren er stadig ung, og de vil uden tvivl blive rettet i fremtidige opdateringer.

Hvis du vil tilpasse indstillingerne lidt mere, skal du blot gå til fanen "Opsætning" på startsiden. Som ofte på Blu-ray-afspillere antager menugrænsefladen en ret neutral og lidt dateret æstetik. Dette er så meget desto mere beklageligt her, når vi ved, at Reavon tilhører den samme enhed som Zappiti, hvis læsere tilbyder en meget mere raffineret grænseflade. Heldigvis er det ret intuitivt, og det er nemt at udnytte de mange indstillinger til at konfigurere afspilningstilstande, billedformater samt lyd- og videoudgange eller netværksindstillinger.

DSC09469

Video test 

Vi begyndte at teste Reavon UBR-X200 med Tenets 4K UHD Blu-ray . Når man drejer skiven, er Reavon UBR-X200 ret støjende og vibrerer let afhængig af overfladen den er placeret på. Heldigvis falder hastigheden efter få sekunder, og vi nyder godt af en meget mere støjsvag drift gennem resten af ​​læsningen. Reavon UBR-X200 er så meget desto mere diskret, da den anvender et fuldstændigt passivt kølesystem. 

Så kan vi rigtigt nyde filmens visuelle rigdom og Christopher Nolans arbejde, perfekt restaureret. Farverne er mættede, nuancerne påført med meget fine variationer og kontrasterne godt markerede. Lysstyrken styres altid godt takket være HDR10-kodning, som tillader scener med meget høj kontrast at blive gengivet med maksimal information i de forskellige områder: højlys brændes ikke ud, og skygger forbliver detaljerede og ikke bid. Sættet er særligt forbløffende og giver endda lyst til at vende tilbage for at beundre bestemte scener.

På Full HD 1080p Blu-ray-disken fra det første opus af Jurassic Park- sagaen var vi i stand til at teste ydeevnen af ​​opskaleringssystemet ved at tvinge outputtet fra Reavon UBR-X200 til 4K 60 fps. Denne skalering udføres på en mere præcis og respektfuld måde end TV'ets. Farverne vinder i mætning, livlighed og kontrast uden at gå overbord. De forskellige nuancer og nuancer er altid respekterede, især på hudtonerne, som forbliver meget naturlige. 

Opskaleringen af ​​Reavon UBR-X200 Blu-ray-afspilleren gavner også filer, der afspilles i DLNA. På filmen The Great Escape fra 1963 vinder billedet frem i præcision og detaljer. Farverne er mere naturlige, mindre udvaskede og mere flatterende. Filmens naturlige kerne bevares uden at blive tilføjet digital støj som under opskaleringen udført af fjernsynet. Alt i alt forbliver billedet meget rent og let at læse. SDR til HDR-opskalering bringer også en ekstra puls til visse nuancer for lidt at øge deres lysstyrke. På minussiden lykkes det mirakuløst ikke at udvide det dynamiske udvalg af film. Områder, der er for overeksponerede eller blokerede, forbliver derfor det. 

Lydtest 

På koncerten The Wall af Roger Waters i Dolby Atmos er soundtracket gendannet til perfektion. Lydscenen er bred, fyldig og de forskellige arrangementer er rigtig godt placeret. Sangene er forsynet med nøjagtighed og en ubestridelig sans for rytme. Optagelsen af ​​denne koncert i Atmos er af væsentlig interesse for bedst muligt at genoprette stemningen i rummet. Visse toner af den elektriske guitar og publikums klapsalver synes således at komme fra toppen af ​​lokalet, på samme måde som rummets naturlige efterklang ville. Denne lydbobleeffekt er særligt fordybende og giver indtryk af at være lige foran scenen. 

På Jurassic Park i DTS:X er foreningen af ​​Reavon UBR-X200 med en Marantz hjemmebiografforstærker og en Cabasse Eole-pakke meget dynamisk. Dinosaurernes brøl gengives med fænomenal kraft og forbliver altid godt kontrolleret. Deres skridt er legemliggjort med effekt, autoritet og bliver mere og mere undertrykkende, efterhånden som de kommer tættere og stærkere. Dialogerne er altid meget mærkbare og meget realistiske. Filmens ikoniske soundtrack klinger af energi og breder sig perfekt over de forskellige højttalere. Vi er virkelig fordybet i atmosfæren i denne kultfilm. 

DSC09573

I stereo med NAD C375 Bee-forstærkeren demonstrerer Reavon UBR-X200 Blu-ray-afspilleren sin audiofile karakter mere end nogensinde. På albummet Brothers In Arms af Dire Straits i DSF er lytningen ren, gennemsigtig og ingen parasitisk støj kommer til at forstyrre. Lydbilledet er bredt, åndende og meget godt iscenesat. Reavon UBR-X200-afspilleren demonstrerer stor nøjagtighed, og hver eneste lille detalje gengives og placeres i rummet med præcision. Slagtøjet nyder godt af en smuk højde, et forførende stød og en urokkelig bestandighed. Den elektriske guitar er flydende, med velmarkerede akkorder og fortryllende spil. Stemmerne er teksturerede, rige og godt inkorporeret i midten af ​​scenen. 

Reavon UBR-X200: sammenlignet med... 

Reavon UBR-X100 : sælges for 799 €, Reavon UBR-X100 er lillebror til Reavon UBR-X200. Den deler den samme videosektion med understøttelse af 4K UHD Blu-rays, Full HD 1080 3D Blu-rays samt HDR10 og Dolby Vision standarder. Reavon UBR-X200 udmærker sig på den anden side ved sit mere audiofile design: ringformet transformer, SACD-afspilning og udvidet tilslutningsmuligheder. Med avancerede systemer bringer disse forskelle mærkbare forbedringer, især inden for lydområdet. Uanset om det er i stereo eller multi-kanal, er gengivelsen endnu mere trofast og frem for alt mere gennemsigtig og ren. 

Panasonic DP-UB9000 MKII : Til en pris af 1099 € er Panasonic DP-UB9000 MKII Reavons eneste rigtige konkurrent inden for avancerede Blu-ray-afspillere. Vi finder en meget lignende forbindelse, med RCA 7.1-udgange, dobbelt HDMI-udgang og balanceret XLR-udgang. I video er disse to afspillere ekstremt effektive til film i UHD 4K HDR. Full HD 1080p Blu-rays og filer afspillet i DLNA er på den anden side forbedret med Reavon UBR-X200, hvis 4K-opskaleringssystem er glattere og byder på rigere farver. 

Reavon UBR-X200: for hvem? 

Reavon UBR-X200 henvender sig til hårde filmfolk og audiofile, der ønsker den bedste video- og lydkvalitet til deres avancerede system. Den er ideel til at få mest muligt ud af UHD 4K HDR-film, men også til at genopdage hele sit bibliotek af Full HD Blu-rays eller DVD'er takket være dets særligt effektive skaleringssystem. Dets audiofile design giver den også stor alsidighed ved at lade den erstatte CD/SACD-afspilleren i en hi-fi-installation, som den kan tilsluttes i balanceret, ubalanceret eller digital tilstand. Reavon UBR-X200 tilbyder derfor en alsidig løsning til at etablere sig som det centrale element i en hjemmebiograf og/eller hi-fi installation. 

Reavon UBR-X200: konklusion 

Med Reavon UBR-X200-afspilleren kunne den franske producent godt genoplive hjemmebiografentusiasters interesse for fysiske medier. Det viste billede er altid flydende, skarpt og detaljeret til perfektion. Vi er langt fra gengivelsen af ​​de mest populære streamingplatforme. Opskaleringssystemet er meget overbevisende og anvender det glade medium til at sublimere filmene uden nogensinde at overdrive det. Et par mindre punkter mangler dog at blive forbedret, herunder indlæsningstiden for videoer, der deles på det lokale netværk, samt grænsefladen, der er for forfalden. Intet dramatisk og kan ikke rettes ved opdateringer.

Vi kunne lide 

  • Billedernes finesse og præcision 
  • Rige, velmættede farver 
  • 4K-opskaleringssystemet 

Vi ville gerne have 

  • Kortere indlæsningstid for DLNA-film 
  • En mere moderne grænseflade 
  • WiFi-forbindelse