0vare (r)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Test: FiiO M11 Pro

By Cilo 10 months ago 1067 Views No comments

FiiO M11 Pro er prissat til 5499 kr, og er en mere avanceret version af FiiO M11 DAP. Den bruger en dobbelt AKM AK4497EQ DAC (PCM 32-bit / 384kHz / DSD 256 afspilning) og indeholder et forstærkningstrin udviklet af THX, som er kendetegnet ved meget lav forvrængning.

Ligesom M11 har FiiO M11 Pro tre hovedtelefonudgange, hvoraf to er afbalancerede, til enten et par hi-fi-hovedtelefoner eller et par IEM'er. Takket være sin Bluetooth-controller (aptX HD og LDAC) kan den også streame musik trådløst til Bluetooth-hovedtelefoner. FiiO M11 Pro DAP kan tilsluttes en computer via USB og kan bruges som USB DAC. Dens 64 GB intern hukommelse (hvoraf 52 GB kan bruges) kan udvides takket være Micro-SD-porten.

Gør de to AK4497EQ DAC'er og integrerede THX-forstærkningskredsløb gør FiiO M11 Pro til et trin op fra FiiO M11? Det ser vi på i denne anmeldelse.

Mærket FiiO

FiiO X3


FiiO blev grundlagt i 2007 og det kinesiske brand fik hurtigt et solidt ry takket være den fremragende værdi for pengene af mærkets DAP'er og bærbare hovedtelefonforstærkere.

Producentens første bærbare digitale lydafspiller blev frigivet i 2013. FiiO X3 indeholdt en Wolfson WM8740 DAC. Det tilbød en fremragende batterilevetid, producerede en lyd på niveau med datidens bedste musikafspillere og var en af de første modeller, der leverede en USB DAC-tilstand. Med FiiO X3 gjorde den kinesiske producent en slående indgang til HD DAP-markedet.

Fiio X7I 2015 lancerede FiiO en ny DAP med en stor berøringsskærm: FiiO X7. X7 var en lille revolution, da den integrerer et Android-operativsystem (modificeret til lydfil). Det har også et udskifteligt forstærkningsafsnit. Brugeren kan derfor vælge mellem forskellige forstærkningsmoduler med udgangseffekter tilpasset forskellige typer hovedtelefoner eller øretelefoner. FiiO leverer FiiO AM3D-modulet, der allerede udnytter THX AAA (Achromatic Audio Amplifier) -forstærkningsteknologien, der også findes i FiiO M11 Pro DAP.

FiiO M3, der er mere kompakt og let, blev frigivet samme år og blev udelukkende designet til bærbar lytning, da den ikke giver en USB DAC-tilstand. Kompatibel med WAV-, FLAC-, APE-, MP3 OGG-, WMA- og M4A AAC-filer, kan den også afkode filer i FLAC-format op til 24-bit / 48kHz og WAV-filer op til 24-bit / 96kHz.

I dag tilbyder FiiO en meget bred vifte af digitale lydafspillere med modeller, der passer til alle budgetter og krav.

FiiO M11 Pro er placeret lige under FiiO M15, der for nylig blev frigivet af det kinesiske mærke, er FiiO M11 Pro således den anden dyreste (bedste) model i M serien, som også omfatter FiiO M3K, FiiO M5, FiiO M6, FiiO M7, FiiO M9 og FiiO M11 modeller.

FiiO M11 Pro: Indpakning og tilbehør

FiiO M11 Pro DAP er pakket meget på lignende måde som FiiO M11. Inde i kassen er spilleren indpakket i en lille plastpakke. Skærmen og bagsiden af DAP er begge dækket af en beskyttelsesfilm.

Det leveres med et USB-A til USB-C ladekabel, et mini-jack til koaksialt RCA-kabel (til den digitale udgang), et værktøj til at åbne Micro-SD-bakken og en trykt brugermanual. I modsætning til FiiO M11 leveres FiiO M11 Pro ikke med en beskyttende etui, så vær forsigtig med ridser og fingeraftryk!

FiiO M11 Pro

FiiO M11 Pro er næsten identisk med FiiO M11, både hvad angår design og funktioner. Certificeret Hi-Res Audio og Hi-Res Audio Wireless, FiiO M11 Pro DAP bytter M11's to AKM AK4493EQ DAC'er til en forbedret version: Den har to AKM AK4497EQ-chips, der håndterer PCM-filer op til 32-bit / 384kHz, DSD-filer ( 64/128/256) og MQA-filer (8x). FiiO M11 Pro er også udstyret med tre hovedtelefonudgange: to afbalancerede og en ubalanceret.

Den har også en aptX HD- og LDAC-kompatibel Bluetooth sender og modtager til at streame musik trådløst til Bluetooth-hovedtelefoner og til at modtage musik trådløst fra en smartphone eller tablet.

FiiO M11 Pro har dobbelt så stor intern hukommelsen som FiiO M11 som går fra 32 GB til 64 GB, hvoraf 52 GB kan bruges. Denne hukommelse kan udvides med et Micro-SD-kort med en maksimal kapacitet på 2 TB.

Med en WiFi-forbindelse kan FiiO M11 Pro få adgang til flere onlinemusikktjenester. Til sidst kan afspilleren med sin USB-C-port bruges som en USB DAC, når den først er tilsluttet en computer.

Designet

FiiO M11 Pro DAP er identisk med M11 med undtagelse af påskriften “Pro” på venstre side og THX-logoet på bagsiden.

Det har det samme aluminiumchassis, stor berøringsskærm, skarpe vinklede kanter, indhakket volumenhjul i en indrykning i venstre side og hukommelseskortslo.

Dobbel AK4497EQ DAC

FiiO M11 Pro integrerer to AKM AK4497EQ D / A-konvertere, der er integreret i en helt symmetrisk struktur. Sammenlignet med FiiO M11s AK4493EQ-konverter, der er fra den samme Velvet Sound-serie, vedrører forbedringerne hovedsageligt to punkter: signal-til-støjforholdet (SNR), der går fra 123dB til 128dB og forvrængningen, der reduceres fra -113dB til -116dB.


THX

FiiO M11 Pro adskiller sig også fra FiiO M11 med hensyn til dens forstærkningsafsnit, der bruger to THX AAA-78 moduler. Disse forstærkermoduler er udviklet af THX i samarbejde med den amerikanske integrerede kredsløbsproducent Triad Semiconductor og er kendetegnet ved deres høje udgangseffekt, moderat energiforbrug og ekstremt lav forvrængning. De er også kendt for deres perfekte neutralitet.

THX AAA-78-forstærkningsmoduler giver de to afbalancerede hovedtelefonudgange (en i 2,5 mm mini-jack-format og en i 4,4 mm Pentaconn-format) såvel som den ubalancerede 3,5 mm mini-jack-udgang.

Producenten anbefaler, at man bruger hovedtelefoner med en impedans mellem 16 og 300 ohm til de afbalancerede udgange, og hovedtelefoner med en impedans mellem 16 og 150 ohm for det ubalancerede output. Disse egenskaber gør det muligt at bruge FiiO M11 Pro med det store flertal af høretelefoner og hi-fi-hovedtelefoner på markedet. Endelig er en koaksial linjeudgang også inkluderet, hvis du for eksempel ønsker at bruge DAP med en hi-fi-forstærker eller en ekstern DAC.

Android Systemet

Ligesom FiiO M11 DAP bruger FiiO M11 Pro en tilpasset version af Android 7.0 (Nougat) optimeret til musikalsk afspilning. Følgelig sendes lydstrømmene direkte til DAC uden nogen ændringer. Som et resultat kan du nyde den glatte og velkendte grænseflade på operativsystemet, inklusive berøringsnavigation, uden lydbegrænsninger.

Der er stadig ingen Google Play Store på denne FiiO, men adskillige Android-kompatible apps kan let installeres via FiiO Market-butikken, især online musikserviceapps som Amazon Music, Deezer, Qobuz, Roon, Spotify eller Tidal. Det er også muligt at downloade TuneIn for at lytte til webradioer samt SoundCloud.

Tre andre app-butikker er tilgængelige, inklusive APKPure, for adgang til et bredere udvalg af apps. Når app-butikkerne er downloadet, skal de ganske enkelt ikke komprimeres ved hjælp af DAP's filhåndtering. Derfor kunne vi downloade Netflix for at se en episode af favoritten hos Netflix. Det skal dog bemærkes, at vi skulle en tur forbi Netflix support siden for at downloade en version, som var kompatibel med Android systemet, hvilket først var muligt, da vi havde installeret Netflix via APKPure butikken. Det er nok ikke for alle.


Musik

Ligesom med FiiO M11 er det muligt at skifte fra Android-grænsefladen til FiiO Music-grænsefladen, der kun er designet til musikafspilning. For at gøre det skal du blot skubbe nedad på berøringsskærmen og derefter vælge "Android Mode". DAP beder dig derefter om at skifte fra Android-tilstand til musiktilstand. Du har derefter kun adgang til musik, der er gemt på enheden og deles via det lokale netværk, når DAP'en er tilsluttet WiFi-netværket hjemme.

Stor Touch Skræm

FiiO M11 Pro har den samme 5 ”18: 9-formatskærm som M11. Lys og pænt kontrast, denne berøringsskærm giver 1440 x 720 pixel HD-opløsning og en præcis skærm, der gør det nemt at læse oplysningerne på skærmen.

Ligesom FiiO M11, bygger FiiO M11 Pro DAP på en Samsung Exynos 7872 hexa-core-processor og 3 GB RAM, hvilket sikrer en jævn navigation og et responsivt interface. Det er meget mere behageligt at bruge end FiiO M6 og M9, hvis berøringsskærme og grænseflader er meget mindre følsomme.

Strøm

FiiO M11 Pro bruger et genopladeligt 4370mAh batteri, der giver op til 9 timer og 30 minutter kontinuerlig afspilning via 3,5 mm mini-jackoutput (8 timer med de afbalancerede udgange) og op til 55 dages strøm i standbytilstand. Batteriet oplades ved at tilslutte det medfølgende USB-C-kabel til en drevet USB-port.

DAC tilstand

Når der er tilsluttet en computers USB-port, kan FiiO M11 Pro DAP bruges som en USB DAC i asynkron tilstand. Dette betyder, at dets interne ur håndterer afsendelse af pakkerne med digitale data til konverteren. Jitter er betydeligt reduceret, hvilket giver en mere præcis og blød restitution.

I USB DAC-tilstand understøtter FiiO M11 de fleste lydformater: FLAC, WAV, WMA, AIFF, APE osv. Op til 32-bit / 384kHz; DSD 64/128/256 i ISO, DSF og DFF. Det er vigtigt at bemærke, at det er nødvendigt at installere en bestemt Windows-softwaredriver, der er gemt i afspillerens hukommelse for at afspille Hi-Res Audio-filer med en samplingshastighed, der er højere end 24-bit / 96kHz.

FiiO M11 Pro har tre hovedtelefonudgange: en ubalanceret 3,5 mm mini-jack-udgang og to afbalancerede 4,4 mm mini-jack-udgange (Pentaconn). Det ubalancerede output har en udgangseffekt på 294 mW (16 ohm) og kan drive både øretelefoner og hi-fi-hovedtelefoner. Dette stik kan også bruges som en koaksial S / PDIF-udgang. De afbalancerede udgange har en udgangseffekt på 550 mW til 32 ohm.

Lytning

Til vores gennemgang af FiiO M11 Pro parrede vi først DAP med Sennheiser Momentum M2 trådløse hovedtelefoner i både kabelforbundet og Bluetooth (aptX) -tilstand. Vi brugte også FiiO FH7-øretelefoner med deres originale kabel (ubalanceret, 3,5 mm mini-jack), men også et afbalanceret FiiO-kabel (2,5 mm mini-jack).

Vi lyttede til Hi-Res-filer (FLAC og DSD) gemt på et hukommelseskort indsat og spillet via Qobuz-appen. Vi kunne også nyde vores Deezer-afspilningslister (Familieabonnement, MP3 320kbps). For at gøre dette blev FiiO M11 Pro DAP forbundet til det lokale WiFi-netværk.

Vi testede også DAP's lyd DAC-tilstand ved at forbinde den til en computer (Windows) ved hjælp af det inkluderede USB-kabel. For at gøre dette, måtte vi først downloade de drivere, der leveres af producenten. De er placeret i DAP's hukommelse og er tilgængelige via filhåndteringen, når enheden er tilsluttet computeren via USB.

Vi lyttede til højopløsnings-FLAC- og DSD-filer, der er gemt lokalt via Foobar 2000-appen, samt vores testafspilningsliste i Qobuz Windows-appen (Wasapi Exclusive-tilstand).

Lyden fra FiiO M11 Pro ligner meget lyden fra FiiO M11 med den samme glathed og den samlede balance. Integrationen af AK4497EQ DAC'er og THX AAA-78-forstærkningsmoduler gav dog mere præcision og detaljer. Lave frekvenser syntes også dybere og lidt rundere. Den glatte og naturlige restitution var stadig til stede.

Midterne var pænt struktureret, struktureret og nuanceret. DAP's glatte og naturlige lydsignatur var tiltalende. De så ud til at være tydeligere skitseret end dem leveret af M11. I den øverste ende af spektret, som var præcist og detaljeret, viste FiiO M11 Pro sig at være utroligt glat.

Lave frekvenser var dybere og lidt rundere end FiiO M11. FiiO M11 Pro er i stand til fuldt ud at gengive lave frekvenser med en lækker punch, når de tilhørende hovedtelefoner kan håndtere det. Men dette gøres aldrig på bekostning af resten af frekvensområdet.

Som med M11 leverede FiiO M11 Pro's afbalancerede output blødhed og præcision, men også mere påvirkning i lavt niveau. Lyden virkede mere naturlig end den gjorde med det ubalancerede output.

Lydkvaliteten via aptX Bluetooth var temmelig god, men blek i forhold til lyden, der tilbydes af denne DAP's forskellige hovedtelefonudgange.

FiiO M11 Pro Test Konklusion

FiiO M11 Pro DAP er en interessant forbedring af M11. Blødhed, balance, dynamik og præcision er stadig til stede med denne bærbare digitale lydafspiller, der giver en rummelig og effektivt rumlig lydstage.

Brug af en dobbelt AK4497EQ DAC og THX AAA-78 forstærkermodul gør det muligt for FiiO M11 Pro at få mere præcision, skarphed, detaljer og lydstyrke uden at miste nogen af de egenskaber, der gjorde FiiO M11 så attraktiv.

Plusserne:

  • Den glatte grænseflade og den responsive berøringsskærm
  • De mange funktioner, herunder USB DAC-tilstand
  • Den rige, detaljerede og naturlige lyd
  • Den dybe bas

Minussiden:

  • Manglende etui

Se alle specs og mere om FiiO M11 Pro på produktsiden.