Test af Tangent PreAmp II & PowerAmpster II

Test af Tangent PreAmp II & PowerAmpster II
Henter data... 14 view(s)

Test af Tangent PreAmp II & PowerAmpster II

Tangent PreAmp II + PowerAmpster II: emballage og tilbehør

Da Tangent PreAmp II og Tangent PowerAmpster II er to uafhængige elektronikenheder, der kan bruges hver for sig og leveres de i hver sin æske. Tangent PreAmp II forforstærkeren kommer med et strømkabel, hurtigstartguide og infrarød fjernbetjening. Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren kommer på sin side med et strømkabel og en implementeringsvejledning.

Tangent PreAmp II-forforstærkeren leveres med en infrarød fjernbetjening, strømkabel og opsætningsvejledning. Disse to sidste elementer er også til stede med Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren.

Tangent PreAmp II: oversigt

Den danske producent Tangent er blevet en mester i design af ultrakompakt hi-fi elektronik. Dens sortiment er indviet med Tangent Ampster BT-forstærkeren, der nu er opgraderet til MKII-versionen med Tangent Ampster BT II. Den suppleres af Tangent CD II CD- afspilleren og Tangent Tuner II FM/DAB/DAB+ tuneren . Alle disse modeller er kun 19 cm dybe og brede til en højde på mindre end 10 cm. Udstyret kan således meget nemt skjules i de mindste hjørner af et møbel, en hylde eller et skrivebord. En serie, som producenten nu udvider til sammensatte kæder med den nye Tangent PreAmp II forforstærker.

Tangent elektronik er ideel til at skabe en komplet og kompakt anlæg til et meget stramt budget.

Lige så kompakt som mærkets andre modeller er Tangent PreAmp II forforstærkeren overraskende lille i forhold til dens muligheder. Den danske ånd er legemliggjort gennem en rektangulær ramme med et minimalistisk udseende. Når den først er på plads, er den hurtigt gemt væk. Chassiset er helt i metal, hvilket giver et godt indtryk af kvalitet.

Tangent PreAmp II-forforstærkeren har et minimalistisk udseende med et kompakt chassis og kontroller, der er strippet ned til det væsentlige.

Fronten på Tangent PreAmp II forforstærkeren modtager en aluminiumsplade, hvorpå der sidder et enkelt potentiometer. Dette giver dig mulighed for at justere lydstyrken eller ændre kilden ved at trykke let på. Adskillige indikatorlamper på fronten giver dig mulighed for at kende den valgte kilde. For ekstra kontrol leveres Tangent PreAmp II-forforstærkeren med en infrarød fjernbetjening. Ud over lydstyrke- og kildestyring giver dette dig også mulighed for at justere tonen i diskanten og basen over en amplitude på +/- 8 dB. En meget nyttig funktion til at ændre lyden i henhold til dine præferencer eller de anvendte højttalere.

Takket være fjernbetjeningen til Tangent PreAmp II forforstærkeren er det muligt at justere lydstyrken, vælge kilden og justere niveauet for bas og diskant.

Tangent PreAmp II-forforstærkerens minimalisme er også inkorporeret gennem tilslutningsmuligheder, der er reduceret til det absolut nødvendige. Den analoge sektion består af en RCA-indgang og en 3,5 mm mini-jack aux-indgang til for eksempel at tilslutte en CD-afspiller eller en audiofil walkman. RCA-indgangen kan skiftes mellem line- og phono-niveau, hvilket muliggør tilslutning af en vinylpladespiller med MM-pickup. Den digitale sektion af Tangent PreAmp II-forforstærkeren tilbyder en enkelt optisk indgang til tilslutning af f.eks. en netværksafspiller eller et fjernsyn. Tangent PreAmp II forforstærkeren bruger så en Cirrus Logic DAC til at sikre optimal konvertering af musik op til en opløsning på 24 bit/192 kHz.

Tangent PreAmp II-forforstærkeren tilbyder en RCA-indgang, en 3,5 mm mini-jack-indgang og en optisk indgang til at kombinere med f.eks. en CD-afspiller, en netværksafspiller, en pladespiller eller et fjernsyn.

I output kan Tangent PreAmp II associeres med enhver effektforstærker takket være dens ubalancerede RCA og balancerede XLR-udgang. Der findes også en subwooferudgang. En hovedtelefonudgang på fronten giver dig mulighed for at nyde musikken, hvis du vil isolere dig med hifi hovedtelefoner.

En 6,35 mm jack-udgang placeret foran på Tangent PreAmp II-forforstærkeren giver dig mulighed for at nyde musik med hovedtelefoner eller høretelefoner.

Ud over analoge og digitale indgange har Tangent PreAmp II-forforstærkeren også en Qualcomm-mærket Bluetooth 5.0-controller. Sidstnævnte letter afspilningen af musik fra enhver smartphone, tablet eller computer takket være understøttelsen af AAC- og SBC-codecs. Endnu bedre, Tangent PreAmp II er også kompatibel med Bluetooth aptX HD for at perfektionere lyttekvaliteten.

For at behandle forskellige kilder retfærdigt og respektfuldt bruger Tangent PreAmp II en støjsvag strømforsyning kombineret med en dobbelt J-Fet transistor. Sidstnævnte gør det muligt at øge forstærkningen, samtidig med at al den musikalske information bevares og lydscenens gennemsigtighed bevares.

Tangent PreAmp II: Nøglespecifikationer

 • 24-bit/192kHz DAC
 • RCA, optisk og 3,5 mm mini-jack-indgang
 • aptX HD Bluetooth-modtager
 • Tonejustering (+/- 8 dB)
 • Mål (BxHxD): 195 x 70 x 194 mm
 • Vægt: 1,3 kg

Tangent PowerAmpster II: Oversigt

Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren deler det samme kompakte formfaktor som PreAmp II. Den er endnu mere minimalistisk, med en front kun udstyret med et indikatorlys, der indikerer, om forstærkeren er på standby eller i drift.

Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren er også kompakt og minimalistisk og danner et meget attraktivt par med Tangent PreAmp II forforstærkeren.

Inde i chassiset udnytter Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren en meget generøs strømforsyning til at reagere effektivt på de dynamiske variationer af musik og film soundtracks. Det er forbundet med Digital Audio Mosfet klasse D transistorer til udgangstrinnet. Dette design giver Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren mulighed for at levere op til 2 x 100 watt i 4 ohm. Denne forstærker kan også bygges bro i mono-tilstand. I denne tilstand øges dens effekt til 1 x 200 watt til 8 ohm. Nok til effektivt at drive et par bogreoler eller små søjlehøjttalere. Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren kan også være velegnet til at forsyne en passiv subwoofer.

Takket være dens bageste kontakt kan Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren levere 2 x 100 W under 4 ohm i stereotilstand eller 1 x 200 W under 8 ohm i monotilstand.

På stiksiden anvender Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren en balanceret XLR-indgang og en ubalanceret RCA-indgang. Den kan således nemt kombineres med enhver hi-fi eller hjemmebiograf forforstærker. For at kompensere for manglen på en trigger-indgang kan Tangent PowerAmpster II-effektforstærkeren automatisk vågne op, når den registrerer et signal på dens indgange.

Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren kan automatisk vågne op, når den registrerer et signal på sin RCA- eller XLR-indgang.

Tangent PowerAmpster II: Nøglespecifikationer

 • 2 x 100 watt eller 1 x 200 watt
 • Klasse D
 • Stereo- eller monotilstand
 • RCA og XLR indgang
 • Automatisk vækning
 • Mål (BxHxD): 195 x 70 x 194 mm
 • Vægt: 2 kg

Tangent PreAmp II + PowerAmpster II: implementering

Til denne test sluttede vi Tangent PreAmp II-forforstærkeren til Tangent PowerAmpster II-effektforstærkeren i RCA med et Norstone Arran RCA -kabel . Vi forbandt forforstærkeren med Bluesound Node (2021) netværksafspilleren tilsluttet i RCA, derefter i optik for at teste ydeevnen af DAC integreret i Tangent. Vi har også tilsluttet Tangent CD II CD-afspilleren, samt Tangent Tuner II FM og DAB/DAB+ radiotuner . De anvendte højttalere var Elipson Prestige Facet 8B , Eltax Monitor V , Elipson Heritage XLS 11 og Dali Oberon 1 .

Tangent PowerAmpster II effektforstærker og Tangent PreAmp II forforstærker parret med Tangent CD II CD-afspiller og Tangent Tuner II tuner samt Studio Lab SLB 102N højttalere .

Tangent PreAmp II + PowerAmpster II: lytteindtryk

Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren har en meget god strømreserve. Den formår effektivt at drive alle de testede højttalere, selv modeller med store enheder som Elipson Héritage XLS 11 eller Eltax Monitor V. Det lave register er altid tæt og velartikuleret, med fast bas efter ønske. Denne effektforstærker giver en meget god energi til lytning og bringer dybde til musikken. Tempoet holdes med iver. Nodernes angreb er forsynet med livlighed og stiger i decibelerne med kontrol.

Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren viser store dynamiske egenskaber og meget generøs bas.

Dette Tangent sæt giver os en fin finesse i diskanten. På forskellige titler af Eric Clapton og Rodrigo y Gabriela er de akustiske guitarer gengivet med klarhed. De er intelligent fremhævet, hvilket bidrager til den gode opfattelse af, hvordan hver streng kniber. Der kræves flydende og smidighed i dette register, som altid beherskes godt, undtagen med de stærkeste toner, som kan lide under en lille hårdhed.

Parret Tangent PreAmp II og Tangent PowerAmpster II gengiver effektivt kunstnernes stemmer. På Sades album Soldier of Love er sangerens stemme genialt legemliggjort i centrum. Vi nyder godt af mange intonationer og en smuk artikulation. Kunstnerens meget sanselige bøjninger er her mere frygtsomme end normalt, til fordel for en mere analytisk lyd og et meget neutralt medie.

Kombinationen af Tangent PreAmp II og Tangent PowerAmpster II sikrer effektiv gengivelse af forskellige intonationer af stemmer.

Tangent PreAmp II + PowerAmpster II: Sammenlignet med...

Det er svært at sammenligne Tangent PreAmp II + PowerAmpster II-parret, da sådanne kompakte modeller er sjældne på markedet. Enheder, der konkurrerer med Tangent PreAmp II, er enten større eller betydeligt dyrere. Den spiller virkelig alene i denne kategori af kompakte og prisbillige forforstærkere. Når det kommer til Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren, er det eneste udstyr denne kompakte normalt monomodeller som Pro-Ject Amp Box RS Mono . For at forblive ensartet med hensyn til pris, kan Tangent-parret kun sammenlignes med små integrerede som Yamaha A-U670 eller Rega IO . Sidstnævnte er dog mindre kraftfulde og kan ikke konkurrere med energien og dynamikken i Tangent PowerAmpster II.

Tangent PreAmp II + PowerAmpster II: for hvem?

Tangent PreAmp II + PowerAmpster II-parret henvender sig til enhver bruger, der leder efter et hi-fi-system med separate elementer, der er i stand til at forene kraft, musikalitet og kompakthed. Med sin enkelt RCA-indgang (line eller phono) og 3,5 mm mini-jack, samt en enkelt optisk indgang, er Tangent PreAmp II-forforstærkeren mere velegnet til hi-fi-systemer, der består af maksimalt tre kilder: en pladespiller med en CD-afspiller og en netværksafspiller eller eventuelt et fjernsyn eller en FM-tuner f.eks. Med sin effekt på 2 x 100 watt er Tangent PowerAmpster II ideel til at bringe ekstra energi og dynamik til et par reol- eller søjlehøjttalere. For de mest krævende modeller kan du overveje at bruge to Tangent PowerAmpster II i monotilstand for at øge effekten til 200 watt pr. kanal.

Tangent PreAmp II og Tangent PowerAmpster II-parret er ideelt til at bygge et hi-fi-system med separate elementer, der er i stand til at forene kraft, musikalitet og kompakthed.

Tangent PreAmp II + PowerAmpster II: konklusion

Med Tangent PowerAmpster II effektforstærkeren og Tangent PreAmp II forforstærkeren har den danske producent lykkes med en stor bedrift ved at tilbyde et af de mest kompakte og overkommelige split-element Hi-Fi systemer på markedet. Dette sæt arbejder i perfekt harmoni og nyder godt af en solid strømreserve, der serverer musikken med vitalitet. Den er meget generøs, især i bassen, som er velartikuleret, med slagkraftig og livlig bas. At lytte er altid dynamisk og behageligt. Du kan også kombinere dette sæt med højttalere, der koster to til tre gange prisen, såsom Elipson Heritage XLS 11 eller Sonus Faber Lumina II uden frygt for at begrænse deres ydeevne.

Vi kunne lide:

 • Det minimalistiske format
 • Den dynamiske karakter
 • Fast og slagkraftig bas

Vi ville gerne have:

 • Flere forbindelsesmuligheder
 • En mindre neutral lyd

Comments
Smid en kommanter
Your email address will not be published