Test af Q Active 200 fra Q Acoustics

Henter data... 4 view(s)

Test af Q Active 200 fra Q Acoustics

Denne gang gennemgår vi Q Acoustics Q Active 200 trådløse højttalere. Denne kompakte model er en del af den nye Q Active-højttalerserie fra den britiske producent. Ligesom de andre modeller i serien fungerer dette par boghyldehøjttalere med den medfølgende Q Active Control-base, der centraliserer alle fysiske og digitale kilder og streamer dem trådløst til højttalerne med en opløsning på op til 24-bit / 96 kHz. Vil disse aktive højttalere bevare de akustiske kvaliteter af den britiske producents passive højttalere, mens de drager fordel af bekvemmeligheden ved trådløs transmission?

Q Acoustics Q Active 200'erne fungerer med en separat base, der centraliserer alle kilder og streamer dem trådløst til højttalerne med en opløsning på op til 24-bit / 96kHz. Derudover er de kompatible med mange online musiktjenester såvel som Bluetooth, AirPlay 2 og Chromecast.

Q Acoustics Q Active 200: mærket

Q Acoustics blev grundlagt i 2006 og er datterselskab af den britiske gruppe ArmourHome Electronics, som også fremstiller QED-kabler . Kvaliteten af højttalerne og den tekniske ekspertise hos ingeniører og designere er de vigtigste byggesten for Q Acoustics identitet. Ved at anvende denne ekspertise på hvert af sine produkter har Q Acoustics etableret sig som en vigtig aktør på det globale højttalermarked på få år. I 2009, kun tre år efter oprettelsen af virksomheden skrev What hi-fi?skrev, at det britiske brands højttalere var “nogle af de mest avantgarde produkter, der findes”. I 2012 gav specialmagasinet Q Acoustics Q7000 - den kompakte hjemmebiografhøjttaler har en 5-stjernet vurdering for sit ekspansive, sammenhængende og rummelige lydbillede.

Q Acoustics Q7000 5.1 hjemmebiografhøjttalerpakke fik en 5-stjernet vurdering af What Hi-Fi? i 2012.

Q Acoustics højttalers fremragende konstruktion, elegante design og akustiske ydeevne etablerede hurtigt brandets omdømme. I 2015 gjorde Q Acoustics 3000 højttalerserien gjorde et godt indtryk ved München High End-showet. Dette sortiment inkluderer Q Acoustics 3010i og Q Acoustics 3020i og Q Acoustics 3030i kompakte højttalere, Q Acoustics 3050i gulvhøjttaler, Q Acoustics 3090C centerhøjttaler og Q Acoustics 3070S subwoofer . Disse højttalere er en stolthed for det britiske brand såvel som en kilde til glæde for audiofiler på udkig efter en overlegen hi-fi- eller hjemmebiografoplevelse til en overkommelig pris.


Indtil nu havde Q Acoustics holdt sig til at designe passive hi-fi- og / eller hjemmebiografhøjttalere (med undtagelse af Q Acoustics 3060S , Q Acoustics 3070S og Q Acoustics QB12 subwoofere). Det nye Q Acoustics Q Active-højttalerserie markerer det britiske mærkes ankomst til markedet for trådløse højttalere. Den inkluderer Q Acoustics Q Active 400 gulvhøjttalere, der er planlagt til udgivelse i 2021, samt de kompakte Q Acoustics Q Active 200-højttalere, der er genstand for denne gennemgang.

Q Acoustics Q Active 200 er den britiske producents første trådløse højttalere.

Q Acoustics Q Active 200: emballage og tilbehør

Q Acoustics Q Active 200-højttalere kommer i en enkelt kasse, hvori de sikkert holdes på plads af to store kiler. Hver højttaler er beskyttet af to skumpuder og blød syntetisk emballage. To strømkabler er inkluderet til at forbinde højttalerne til lysnettet. Den britiske producent leverer også Q Active Control-basen til centralisering af de forskellige kilder og tilslutning af højttalerne til internettet. Basen leveres med et USB-kabel med en AC-adapter til strømforsyningen, et HDMI-kabel og en fjernbetjening med batterier.

Q Acoustics Q Active 200: præsentation

Design

Q Acoustics Q Active 200 er den første aktive højttaler i den britiske producents katalog. Som alle Q Acoustics-højttalere har den et smukt afsluttet MDF-chassis. De afrundede kanter foran og bagpå minimerer diffraktion i kabinettet og forstærker højttalerens kompakte udseende. Q Acoustics Q Active 200's frontpanel er prydet med mærkets kromlogo og er forstærket indvendigt med et bøjle, der også understøtter wooferen. Dette optimerer kabinets dynamiske ydeevne for at reducere uønsket vibration og forvrængning.

Q Acoustics Q Active 200 trådløs højttaler har et chassis med afrundede kanter og en kontrolgrænseflade øverst.

Akustisk design

Frontpanelet på Q Acoustics Q Active 200-højttaleren skjuler to 2,25 ”drivere bag et metalgitter. Disse drivere er ansvarlige for at gengive høje og mellemste frekvenser. De drager fordel af proprietær BMR-teknologi, der udvider lydspredningen for at begrænse sweet spot-effekten og sikre en optimal gengivelse over et bredere område end for traditionelle højttalere. Derudover kan driverne køre op til 150Hz. Derfor er der ikke behov for et filtreringssystem mellem højder og mellemrum. Dette sikrer en mere nøjagtig lyd og reducerer forvrængning.

Frontpanelet på Q Acoustics Q Active 200-højttaleren har to BMR-drivere til at udvide lydspredningen.

Til alt under 150Hz overdrager Q Acoustics Q Active 200-højttalerens aktive crossover-system gengivelsen til en 5,5 ”lavfrekvent driver, der er monteret bag på højttaleren. En bølgeleder med en central kegle er placeret foran føreren for effektivt at håndtere basresponsen og begrænse forvrængning. Denne bølgeleder har to åbninger på siderne af kabinettet for at fordele de lave frekvenser jævnt i rummet og sikre jævn luftstrøm.

En 5,5 ”woofer er placeret på bagpanelet på Q Acoustics Q Active 200-højttaleren.

For effektivt at drive enhederne bruger hver Q Acoustics Q Active 200-højttaler tre klasse D digitale forstærkere, der er i stand til at levere i alt 280 watt. Hver driver har derfor fordel af sit eget forstærkningsmodul, der er valgt i henhold til dets egenskaber og de frekvenser, det gengiver, hvilket sikrer, at lydgengivelsen er bedre kontrolleret og mere præcis.

Variabel frekvensrespons

Q Acoustics Q Active 200 trådløs højttaler har en basrefleks kabinet med en strømlinet port i bagpanelet. På andre modeller betyder en bagudløsningsport, at du ikke kan placere højttaleren for tæt på væggen for at sikre god lavfrekvent spredning. Men dette er ikke tilfældet med Q Acoustics Q Active 200 takket være en kontakt, der giver dig mulighed for at justere lavfrekvensresponsen i henhold til placeringen af højttaleren i rummet. Tre indstillinger er tilgængelige for at ændre kurven, så den passer til dens placering, uanset om den er tæt på en væg, i hjørnet af rummet eller i et åbent rum.

Afbryderen på bagsiden af Q Acoustics Q Active 200-højttaleren giver dig mulighed for at justere lyden i henhold til højttalerens position i rummet.

Q Acoustics Q Active 200: analoge og digitale indgange

Alle Q Acoustics Q Active 200-højttalernes stik findes på Q Active Control-basen. Denne base er inkluderet i højttalerne og er afgørende for, at Q Active-serien fungerer korrekt, uanset om du vil lytte til kablede eller digitale kilder. På bagsiden af Q Active Control-basen er der en RCA-analogindgang, der kan skiftes til en linje- eller phono-indgang for at forbinde en CD / SACD-afspiller , a Blu-ray-afspiller eller a pladespiller . En HDMI ARC-indgang er også tilgængelig, så du kan streame lyd fra et tv. CEC-protokollen giver dig endda mulighed for at styre Q Active Control-højttaleren ved hjælp af tv'ets fjernbetjening. Det er muligt at tilslutte et ikke ARC-kompatibelt tv ved hjælp af den optiske digitale indgang.

Q Active Control-basen har en RCA (line eller phono) -indgang, en optisk indgang og en HDMI ARC-port til at centralisere alle kilder og streame lyd til Q Acoustics Q Active 200-højttalere med en opløsning på op til 24-bit / 96 kHz.

Lyden fra de forskellige kilder, der er tilsluttet Q Active Control, kan streames trådløst til højttalerne med en opløsning på op til 24-bit / 96 kHz. For at gøre dette genererer Q Active Control-senderen sit eget trådløse netværk. Denne kommunikation omgår det lokale netværk for at undgå risikoen for en ustabil WiFi-forbindelse eller utilstrækkelig båndbredde. Det er altid glat takket være meget lav latenstid, og vi bemærkede ikke noget tab af synkronisering under vores test. Selv når du bruger HDMI ARC-forbindelsen, var lyden fra højttalerne altid perfekt synkroniseret med de billeder, der blev vist på tv'et.

Q Akustik Q Aktiv 200: streaming

Ud over sine analoge og digitale indgange har Q Active Control også fordel af en bred vifte af dampmuligheder og teknologier, hvilket gør den til en stærk netværksafspiller. Det giver direkte adgang til langt størstedelen af online streamingtjenester, såsom Amazon Music, Deezer, Spotify, Apple Music, Tidal og Qobuz. For disse to sidste tjenester understøttes Hi-Res-musik op til 24-bit / 96kHz. Afspilleren har også Apple AirPlay 2, Bluetooth og Google Chromecast-protokollerne, så du nemt kan streame musik på enhver app fra en smartphone, tablet, computer eller DAP.

Q Akustik Q Aktiv 200: stemmestyring

Q Acoustics Q Active 200-højttalere tilbyder en række forskellige kontrolindstillinger, der passer til alle brugere. De kan styres via Q Active-mobilappen, men også ved hjælp af fjernbetjeningen og endda vokalt. For at gøre dette skal du blot parre Q Active Control-basen med en Google Assistant-smarthøjttaler. Derefter kan du justere lydstyrken, afspille din yndlingsmusik på din valgte streamingtjeneste, springe spor over og tænde dit tv (CEC-protokol kræves) ved blot at spørge.

Q Acoustics Q Active 200-højttalere kan styres ved hjælp af fjernbetjeningen via mobilappen eller vokalt ved at parre dem med en Google Assistant eller Amazon Alexa-smarthøjttaler.

Q Akustik Q Active 200: multirum

Q Acoustics Q Active 200 trådløse højttalere kan føjes til en gruppe AirPlay 2-, Chromecast-, Roon- eller Amazon Music-kompatible multirumshøjttalere eller enheder for at nyde din musik i hele huset. De forskellige grupper styres via Roon-, Apple Home-, Google Assistant- eller Amazon-apps afhængigt af den anvendte multi-room-system. Det er derefter muligt nøjagtigt at konfigurere dine installationer til at lytte til den samme musik i hele dit hjem eller et andet spor i hvert rum. Q Acoustics Q Active 200-højttalernes multirumskompatibilitet giver dig endda mulighed for at streame lyd fra forskellige kilder, der er tilsluttet Q Active Control-basen til alle kompatible enheder. På denne måde kan du nyde lyden af dit tv i andre rum i huset, så du aldrig mister styr på, hvad der sker i dine tv-shows.

Q Akustik Q Aktiv 200: konfiguration

Det tager kun et par enkle trin at konfigurere Q Acoustics Q Active 200 højttalere. Først skal du slutte kilderne til Q Active Control-basen og derefter tænde for højttalerne. De synkroniseres derefter automatisk med kontrolbasen. En kontakt på bagsiden af hver højttaler giver dig mulighed for at vælge, hvilken kanal der skal gengives (venstre eller højre).

Q Acoustics Q Active 200-kontrolbasen bruges til at bekræfte, at de to højttalere er parret korrekt.

Det andet trin er at parre Q Acoustics Q Active 200-højttalernes fjernbetjening til Q Active Control-basen. Dette gøres ved at trykke på den dedikerede knap på fjernbetjeningen. En LED på forsiden af Q Active Control-boksen indikerer, at parringen var vellykket. Denne parring er vigtig, fordi fjernbetjeningen fungerer med radiofrekvenser og ikke er forbundet med kassen. Denne kommunikationsform har imidlertid den ubestridelige fordel, at den giver total kontrol over højttalerne uden at skulle pege fjernbetjeningen i en bestemt retning.

Q Acoustics Q Active 200-højttalernes fjernbetjening fungerer med radiofrekvenser, så du kan styre højttalerne uden at skulle pege fjernbetjeningen i en bestemt retning.

Resten af installationsproceduren for Q Acoustics Q Active 200-højttalere afhænger af den kilde, du vil bruge. For at bruge en fysisk kilde, der er tilsluttet basen, skal du blot vælge input ved hjælp af den taktile kontrolgrænseflade på Q Active Control eller på fjernbetjeningen, og systemet vil være i drift. For at kunne nyde onlinemusiktjenester, Google Chromecast eller AirPlay 2, skal du forbinde basen til det lokale netværk og internettet. Der er to måder at gøre dette på: enten via en Ethernet-forbindelse eller en WiFi-forbindelse. For sidstnævnte udføres resten af proceduren i Q Active-appen ved at vælge det WiFi-netværk, du vil bruge, og indtaste adgangskoden.

Q Acoustics Q Active 200: lytteindtryk

Fra den allerførste lytningssession imponerede Q Acoustics Active 200 trådløse højttalere os med lydstyrkenes rummelighed. På Lana Del Reys spor Salvatore lydbilledet var bredt, så New Yorks sangeres stemme ubesværet kunne udfolde sig i hele rummet. Optagestudioets akustik blev perfekt gengivet af Q Acoustics Active 200-højttalere, hvilket giver en autentisk og naturlig lyd.

Q Acoustics Active 200 trådløse højttalere imponerede os med deres lydbilledes rummelighed. Lydbilledet var bredt, så vokal let kunne udfolde sig i hele rummet.

Vi skiftede stil med Chris Rea's Looking for the Summer , en sang, der gjorde det muligt for Q Acoustics Active 200-højttalere at demonstrere deres fremragende kontrol i den lave ende af spektret. Den nedre del var dybe, velstrukturerede, stramme og intense toner dominerende. 4,5 ”wooferen er bestemt en af højttalerens vigtigste elementer. Bassen var mere effektivt kontrolleret og kraftigere end med mange andre kompakte højttalere. Der var en “wow” -effekt, hver gang vi lyttede til en sang, og det var næsten som om højttaleren var ledsaget af en lille subwoofer.

Q Acoustics Active 200-højttalers 4,5 ”woofer leverer dyb, velstruktureret, tæt og intens bas.

Vi fortsatte vores gennemgang af Q Acoustics Q Active 200 med Hans Zimmers ydeevne af soundtracket til Pirates of the Carribean under hans ikoniske koncert i Prag. Q Acoustics Q Active 200-højttalere var meget dynamiske og generøse. Lydbilledets størrelse var på sit højeste, og koncertsalets orkester og akustik blev utroligt godt gengivet. De forskellige arrangementer blev godt gengivet og skitseret. Ikke desto mindre virkede Q Acoustics Q Active 200-højttalere undertiden lidt barske i højderne, især med messinginstrumenter.

Da Q Acoustics Q Active 200-højttalere har en HDMI-indgang, testede vi også deres ydeevne med filmlydspor. For at gøre dette tilsluttede vi Q Active Control-basen til HDMI ARC-porten på vores LG UHD 4K-tv. Med filmen Engang i Hollywood Q Acoustics Q Active 200-højttalere transporterede os straks til Hollywood i slutningen af 1960'erne. Bassen var behageligt dyb og livlig, så vi behøvede ikke at bruge en subwoofer. De forskellige effekter blev realistisk placeret og distribueret i frontlyden. Dialogen var klar og korrekt centreret.

Med filmen Once Upon A Time In Hollywood blev de forskellige effekter realistisk placeret og distribueret i det frontale lydbillede.

Q Acoustics Q Active 200: konklusion

Den britiske producent har taget sit første skridt ind på det aktive højttalermarked med Q Acoustics Q Active 200-højttalere. Mens mange konkurrenter i branchen simpelthen bygger en forstærker i deres passive højttalere, designede Q Acoustics en brugervenlig aktiv højttaler, der er egnet til streaming i høj opløsning op til 24-bit / 96 kHz fra bunden. En af højttalernes største styrker er dens ekstreme kompakthed. Det kan lige så nemt placeres på et tv-skab, i en reol, på en hylde eller på et dedikeret stativ. Dens forudindstillede equalizer er ideel til at justere og optimere frekvensresponskurven i henhold til dens placering i rummet. Og endelig er 4,5 ”wooferen bag på Q Acoustics Q Active 200-højttaleren en lækker detalje for alle, der ønsker dyb, kraftig bas.

Hvad vi kunne lide:

  • Det rummelige lydbillede
  • Den kraftige forstærkning
  • De dybe nedture
  • Den enkle opsætning
  • De mange funktioner

Hvad vi gerne ville have:

  • Blødere diskant
  • En integreret fod
Comments
Smid en kommanter
Your email address will not be published