HDMI ARC og eARC - Hvad er det?

HDMI ARC og eARC - Hvad er det?
Henter data... 13 view(s)

HDMI ARC og eARC - Hvad er det?

Audio Return Channel (ARC), implementeret i HDMI-controllerne på nyere lyd-video-enheder (tv'er, hjemmebiografmodtagere eller soundbars), gør det muligt for en kompatibel forstærker eller soundbar at modtage lyd fra tv'et via et enkelt HDMI-kabel . Med andre ord fungerer HDMI-kablet, hvorigennem forstærkeren sender AV-signaler fra sine egne kilder til tv'et (Blu-ray, boks, medieafspiller osv.), Også omvendt til modtagelse af lyd fra tv'et.

hw-t420_5ef1d2b60d67f_1200

Hvordan bruger jeg HDMI ARC?

For at HDMI ARC-forbindelsen mellem tv'et og forstærkeren skal fungere, er det obligatorisk at aktivere HDMI CEC- og ARC-indstillingerne i tv-menuen. Ditto til forstærkeren, selvom CEC og ARC ofte er forudaktiveret. Aktiveringen af forbrugerelektronikkontrollen (CEC) er derfor nødvendig for, at Audio Return Channel (ARC) kan fungere korrekt.

HDMI ARC: hvad er CEC?

HDMI CEC-teknologi gør det muligt at implementere kommunikation mellem forskellige HDMI-enheder for at styre dem med en enkelt fjernbetjening (f.eks. Et tv, en hjemmebiografmodtager, en soundbar, en Blu-ray-afspiller eller nogle internetbokse).
CEC TILLADER EN ENHED PÅ HDMI-KÆDEN AT TÆNDE ELLER SLUKKE FOR ALLE ANDRE.
CEC-teknologi er blevet omdøbt af nogle producenter. Hun hedder Viera Link hos Panasonic, Bravia Theatre Sync hos Sony, AnyNet+ hos Samsung og SimpLink hos LG. Et kig på manualen til dine enheder er derfor ikke ubrugeligt til nemt at navigere i deres menuer.

HDMI ARC og e-ARC: Hvad er forskellen?

ARC-lydforbindelsen mellem et tv og en hjemmebiografmodtager eller soundbar tillader ikke transmission af HD-lydstrømme. Hvis du f.eks. har tilsluttet din 4K Blu-ray- eller Blu-ray-afspiller direkte til dit tv, kan ARC ikke overføre Dolby TrueHD, Dolby Atmos, Dolby Digital Plus (herunder Atmos), DTS-HD eller DTS:X. Hvis forstærkeren heldigvis modtager lyd, er det kun Dolby Digital- eller DTS-kernen (ikke-HD og komprimeret), der udsendes. HDMI e-ARC (enhanced Audio Return Channel) er kendetegnet ved sin understøttelse af HD-lyd og Dolby Atmos- eller DTS: X-spor. Det er dog nødvendigt, at tv'et og modtageren (soundbar eller forstærker) er HDMI e-ARC-kompatible.
DET ANBEFALES DERFOR KRAFTIGT AT TILSLUTTE HD-LYDKILDER DIREKTE TIL HJEMMEBIOGRAFMODTAGEREN ELLER SOUNDBAREN.
Når opsætningen er fuldført, tændes tv'et automatisk, at forstærkeren eller soundbaren tændes, hvilket straks gengiver lyden fra det program, der ses. Endnu bedre virker lydstyrkekontrollen på tv'et på forstærkeren, og det er ikke længere nødvendigt at bruge fjernbetjeningen til sidstnævnte. Når du slukker for tv'et, slukker forstærkeren også. Det er hele pointen med CEC-protokollen. Derfor kan tilslutning af en soundbar via HDMI i høj grad forenkle brugen af dit system. Bemærk, at enhver enhed i HDMI-kanalen, der har CEC aktiveret, tændes og slukkes sammen med de andre (medmindre dens CEC-understøttelse er specifikt deaktiveret).

HDMI ARC: hvilke stik skal jeg tilslutte HDMI-kablet til?

Et HDTV er ofte udstyret med flere HDMI-indgange. Ikke alle er ARC-kompatible. Oftest er kun et HDMI-stik ARC-kompatibelt, og dette er tydeligt angivet ved siden af stikket. På samme måde har nogle hjemmebiografmodtagere flere HDMI-udgange, men kun en er ARC-kompatibel. Disse oplysninger er altid angivet på bagsiden af forstærkeren eller soundbaren.

HDMI ARC: Dolby, DTS, hvilke formater understøttes?

Det afhænger af fjernsynene. De fleste kan omdirigere enhver digital lydstrøm adresseret til deres HDMI-indgange til forstærkeren, men med nogle begrænsninger afhængigt af deres kompatibilitet med HDMI ARC (kun 5.1) eller HDMI eARC (HD, 7.1 og Dolby Atmos / DTS: X-lyd). Således kan en Blu-ray-afspiller eller en multimedienetværksafspiller, der er tilsluttet direkte til tv'et, lyttes til på en hjemmebiografforstærker, gennem kreditvurderingsbureauet.

HDMI ARC: skal du vælge et certificeret kabel?

Et simpelt HDMI-kabel er nok til, at ARC fungerer korrekt. Vi anbefaler dog kraftigt at bruge HDMI-kabler af høj kvalitet, især til lange længder. Dette undgår transmissionsfejl, der har indflydelse på lydkvaliteten og især på høje frekvenser. For eksempel anbefaler vi HDMI 2.0-certificerede kabler designet til at transmittere store mængder data. Du kan finde et bredt udvalg af HDMI-kabler, der alle er kompatible med ARC-standarden, på vores hjemmeside.

Hvad er HDMI e-ARC?

HDMI-lydreturkanalen (HDMI ARC) dukkede op med HDMI 1.4-standarden. Det gør det muligt at sende flerkanalslyd fra tv'et tilbage til AV-modtageren uden at tilføje et kabel. eARC (forbedret Audio Return Channel) er en forbedret version, der dukkede op med HDMI 2.1-standarden. Det giver højere båndbredde, hvilket betyder, at en større mængde data kan overføres på samme tid. Faktisk giver HDMI eARC-kanalen dig mulighed for at nyde ukomprimerede digitale lydspor i Dolby Atmos og DTS: X, hvilket resulterer i mere detaljeret, rigere og mere dynamisk lyd.

Comments
Smid en kommanter
Your email address will not be published